گوگل ۶۰۰ برنامه‌ی اندرویدی را به‌دلیل نمایش تبلیغات مزاحم از پلی استور حذف می‌کند

گوگل نزدیک به ۶۰۰ برنامه‌ی اندرویدی را به‌دلیل نمایش تبلیغات مزاحم و نقض دستورالعمل‌های تبلیغاتی آن از پلی استور حذف کرده است. این شرکت تبلیغات مزاحم را به‌عنوان «تبلیغاتی که به روش‌های غیرمنتظره، از جمله ایجاد اختلال در عملکرد دستگاه‌ها، به کاربران نمایش داده می‌شوند؛ مانند تبلیغات تمام صفحه‌ای که هنگام تلاش برای برقراری تماس تلفنی ارائه می‌شوند» طبقه‌بندی می‌کند.

اگرچه گوگل از برنامه‌ی خاصی نام نبرده است، بسیاری از این برنامه‌ها که بیش از ۴٫۵ میلیارد بار نصب شده بودند، در درجه‎ی اول کاربران انگلیسی‌زبان را هدف قرار داده و عمدتاً توسط توسعه‌دهندگان مستقر در چین، هنگ‌کنگ، سنگاپور و هند ارائه شده بودند. گوگل با تأکید بر این موضوع که توسعه‌دهندگان مخرب در توسعه و پنهان‌کردن تبلیغات مزاحم بسیار هوشمندانه عمل می‌کنند، اعلام کرد که این شرکت نیز سازوکارهای جدیدی را برای شناسایی چنین رفتارهایی توسعه داده است.

این اولین باری نیست که برنامه‌های تبلیغاتی مزاحم از فروشگاه گوگل پلی حذف می‌شوند. در سال ۲۰۱۸ میلادی، شرکت چیتا موبایل (Cheetah Mobile) متهم شد که تلفن‌های همراه هوشمند را به مزارع کلیک مخفی برای شرکت در تبلیغات کلاهبردارانه تبدیل کرده است. این موضوع باعث شد که گوگل تعدادی از برنامه‌های این شرکت را از پلی استور حذف کند. سال گذشته نیز، برنامه‌های توسعه‌دهندگانی همچون دو گلوبال (Do Global) و کووتِک (CooTek) به‌دلیل نقض سیاست‌های تبلیغاتی از پلی استور حذف شدند.

به‌طور کلی، گوگل نسبت به تبلیغات مزاحم، موضع سختگیرانه‌ای را در پیش گرفته است. این غول اینترنتی همچنین با ترکیبی از محافظت از دستگاه‌ها و یک زیرساخت یادگیری ماشین مبتنی‌بر ابر، گوگل پلی پروتکت (Google Play Protect) را به‌عنوان ابزاری برای ایمن‌سازی دستگاه‌ها از برنامه‌های مخرب، به‌منظور اسکن منظم برنامه‎ها، شناسایی سریع‌تر و در مقیاس بیشتر برنامه‌‌های مخرب، بدون هیچ‌گونه نظارت انسانی به‌کار می‌برد. بااین‌حال، این فروشگاه برنامه در ماه‌های اخیر به‌دلیل عدم موفقیت آن در کنترل برنامه‌های حاوی بدافزار، که توسط میلیون‌ها کاربر بدون اطلاع از ماهیت مخرب آن‌ها نصب شده‌اند، مورد انتقاد قرار گرفته است.

تبلیغ‌افزارها، اگرچه نسبت به سایر کمپین‌ها کمتر فراگیر هستند، اما با توجه به افزایش چالش‌های مربوط به روند غربال‌گری برنامه‌ها، محافظت از کاربران در برابر حملات پیچیده‌ی تبلیغاتی سخت‌تر می‌شود. اگرچه گوگل پلی پروتکت توسعه‌دهندگان مخرب را به‌صورت سریع شناسایی و حذف می‌کند (بیش از ۷۹۰هزار برنامه‌ی ناقض خط‌مشی‌های گوگل حتی قبل از انتشار آن‌ها در پلی استور تنها در سال ۲۰۱۹ مسدود شده است)، به‌نظر می‌رسد در برابر الگوی پایدار برنامه‌های مخرب برای دورزدن نقطه‌ی بررسی امنیتی آن ناتوان بوده و این موضوع، مشکل را برجسته‌تر می‌کند.

در پاسخ به این مشکل، گوگل پروژه‌ی جدید App Defense Alliance را با همکاری شرکت‌های امنیت سایبری ای‌سِت (ESET)، لوک‌آوت (Lookout) و زیم‌پریوم (Zimperium) آغاز کرده است. هدف از این همکاری، کاهش خطر بدافزارهای مبتنی‌بر برنامه، شناسایی تهدیدات جدید و محافظت از کاربران گوشی‌های هوشمند از حملات مهاجمان عنوان شده است.

در نهایت، همانند همیشه به کاربران توصیه می‌شود که برای محافظت از خود، برنامه‌ها را تنها از پلی استور دانلود کرده و از استفاده از منابع دیگر جلوگیری کنند. از همه مهم‌تر، خلاصه‌ی برنامه، جزئیات برنامه‌نویس و لیست مجوزهای درخواستی قبل از نصب هر برنامه باید مورد بررسی قرار گیرند.

منبع

پست‌های مشابه

Leave a Comment