یکی از مقامات امریکایی کاخ سفید ادعا کرد که شرکت چینی هوآوی میتواند بهطور مخفیانه از طریق تجهیزات شبکهای که در سطح جهان به فروش میرساند، به اتصالات نفوذ پیدا کند. مشاور امنیت ملی امریکا در مجمع شورای آتلانتیک بیان کرد که هوآوی میتواند به اطلاعات شخصی و حساس سیستمهایی که در سطح جهان به فروش میرساند و نگهداری میکند، دسترسی پیدا کند. وی هیچ شواهدی برای تأیید این ادعا ارائه نکرده است.
مقامات امریکایی مدتهاست ادعا میکنند که هوآوی طبق قانون چین موظف است که از طرف حزب کمونیست حاکم بر این کشور جاسوسی کند. هوآوی این ادعا را رد و بیانهای صادر کرد که بیان میکند این شرکت هرگز بهطور مخفیانه به شبکههای مخابراتی دسترسی نداشته و نخواهد داشت و توانایی انجام چنین کاری را نیز ندارد. دولت ترامپ بیش از یک سال است که متحدان خود را ترغیب میکند تا تجهیزات هوآوی را از شبکههای سلولی نسل بعدی خود خارج کنند.
بااینحال انگلیس و اتحادیهی اروپا از اعمال تحریم آشکار خودداری کردند. لندن هوآوی را از تأمین تجهیزات استفادهشده در هستهی شبکهی نسل پنجم خود منع کرده است. ماه گذشته اتحادیهی اروپا دستورالعملهایی منتشر کرد که مشابه اقدامات انجامشده در انگلیس بود و هدف آنها کاهش خطرات امنیت سایبری بود.
کارشناسان امنیت سایبری مستقل بیان میکنند که سرویسهای اطلاعاتی قدرتهای جهان ازجمله امریکا بهطور مرتب از آسیبپذیریهای موجود در تجهیزات شبکه، صرف نظر از سازندهی آنها، برای اهداف جاسوسی بهرهبرداری میکنند.
امریکا و سایر کشورها نیاز دارند که قابلیتهای به اصطلاح «رهگیری قانونی» در شبکهها ایجاد شوند، اگرچه قرار نیست تولیدکنندگان تجهیزات، دسترسی مخفیانه به آنها داشته باشند. بسیاری از تحلیلگران اقدامات لابیگری ضد هوآوی واشنگتن را بهعنوان اقداماتی برای ممانعت از جاسوسی سایبری چین در نظر میگیرند. آنها همچنین بیان میکنند که NSA پیش از این به تجهیزات هوآوی و دستگاههای شبکهی سایر تولیدکنندگان نفوذ کرده است.