فیس‌بوک شرکت هنگ‌کنگی را به نفوذ به کاربران و اجرای طرح کلاه‌برداری تبلیغاتی متهم کرد

فیس‌بوک به دنبال تلاش‌هایی که برای انجام اقدام قانونی علیه سوءاستفاده از بستر رسانه‌ی اجتماعی خود کرد، علیه شرکت تبلیغاتی هنگ‌کنگی و دو شخص چینی به اتهام سوءاستفاده از بستر تبلیغاتی آن برای توزیع بدافزار و کلاه‌برداری تبلیغاتی شکایت کرده است.

فیس‌بوک در منطقه‌ی شمالی کالیفرنیا علیه شرکت بین‌المللی ILikeAd Media و یک توسعه‌دهنده‌ی نرم‌افزار چینی و یک مدیر بازاریابی در شرکت Chen Xia Cong and Huang Tao شکایت کرد. هر سه‌ی این متهم‌ها اشخاص را برای نصب بدافزار در سیستم‌های خود فریب داده‌اند و به آن‌ها این امکان را می‌دهند تا حساب‌های فیس‌بوک کاربران را در معرض خطر قرار دهند و سپس از حساب‌های هک‌شده برای تبلیغ کالاهای تقلبی و قرص‌های رژیمی استفاده کنند که این کار مغایر با شرایط و سیاست‌های تبلیغاتی فیس‌بوک است.

فیس‌بوک بیان کرد که این دادخواست به دنبال پاسخ‌گویی شرکت ILikeAd Media و ChenXia Cong and Huang Tao به‌خاطر ایجاد بدافزار، فریب اشخاص برای نصب آن، نفوذ به حساب‌های فیس‌بوک کاربران و سپس استفاده از حساب‌های اشخاص به‌منظور انجام تبلیغات فریبنده است.

به‌گفته‌ی این غول رسانه‌ی اجتماعی، متهمان از روش‌های نادرست مانند «celeb bait» و «cloaking» استفاده کرده‌اند تا کاربران فیس‌بوک را برای دانلود و نصب بدافزاری سوق دهند که درنهایت حساب‌های فیس‌بوک آن‌ها را در معرض خطر قرار می‌دهد. بااین‌که cloaking شامل نمایش مقصد درست یک لینک موجود در آگهی از طریق نمایش یک نسخه از صفحه‌ی ارجاع آگهی به فیس‌بوک و نسخه‌ی دیگر برای کاربران فیس‌بوک است، celeb bait شامل سوءاستفاده از عکس‌های افراد مشهور در تبلیغات است تا کاربران را برای کلیک روی آن‌ها فریب دهد.

طرح‌های cloaking اغلب پیچیده و ساخت‌یافته هستند و شناسایی اشخاص و سازمان‌هایی را که پشت آن‌ها هستند، سخت می‌کند. درنتیجه اقدام‌های حقوقی زیادی از این نوع انجام نشده است.

براساس این شکایت، فیس‌بوک از ماه آوریل به صدها هزار کاربر اطلاع داده است که حساب آن‌ها در معرض خطر قرار گرفته و به آن‌ها توصیه کرده است تا گذرواژه‌های خود را تغییر دهند. فیس‌بوک بیان کرد که این شرکت رسانه‌ی اجتماعی بیش از ۴ میلیون دلار به قربانیانی که حساب‌های فیس‌بوک آن‌ها برای انجام تبلیغات غیرمجاز مورد استفاده قرار گرفته بود، بازگرداند و به تأمین امنیت حساب‌های آن‌ها که در طرح کلاه‌برداری تبلیغاتی در معرض خطر قرار گرفته بود، کمک کرد.

این آخرین دادخواستی است که فیس‌بوک در یک دادگاه فدرال علیه نهادها و اشخاصی که از دارایی‌های آن‌ها برای مقاصد مخرب سوءاستفاده کردند، طرح کرده است. حدود یک ماه پیش، فیس‌بوک از شرکت نظارتی NSO Group به‌خاطر نفوذ به ۱٬۴۰۰ دستگاه تلفن همراه از طریق سوءاستفاده از بستر پیام‌رسان امن این شرکت یعنی واتس‌اپ شکایت کرد. در ماه آگوست سال جاری، فیس‌بوک علیه دو توسعه‌دهنده‌ی برنامه‌ی اندروید، LionMobi مستقر در هنگ‌کنگ و JediMobi مستقر در سنگاپور شکایت کرد که یک طرح کلاه‌برداری از طریق کلیک را اجرا می‌کردند.

منبع

پست‌های مشابه

Leave a Comment