حمله‌ی باج‌افزاری منجر به قطع برق در بزرگ‌ترین شهر آفریقای جنوبی شد

در تاریخ ۲۵ جولای برق برخی از ساکنان ژوهانسبورگ، بزرگ‌ترین شهر آفریقای جنوبی، پس از آن‌که شرکت برق این شهر هدف حملات یک باج‌افزار قرار گرفت، قطع شد. City Power، شرکت تأمین‌کننده‌ی برق ژوهانسبورگ تأیید کرد که هدف حملات یک باج‌افزار قرار گرفته است که همه‌ی پایگاه‌های داده‌ها، برنامه‌ها و شبکه را رمزنگاری کرده است. این حمله مانع از خرید با پیش‌پرداخت برق توسط مشتریان، بارگذاری صورت‌حساب‌ها در زمان انجام پرداخت‌ها و یا دسترسی به وب‌گاه رسمی City Power شد و درنهایت برق آن‌ها قطع شد.

شهرداری این شهر بیان کرد که این ویروس به پایگاه داده و سایر نرم‌افزارها آسیب رسانده و بسیاری از برنامه‌ها و شبکه‌ها را تحت تأثیر قرار داده است. بااین‌حال، این شرکت به مشتریان خود اطمینان داد که هیچ یک از اطلاعات آن‌ها در این حمله‌ی سایبری در معرض خطر قرار نگرفته است.

در زمان انتشار خبر، این شرکت تأیید کرد که آن‌ها تأمین برق را در بسیاری مناطق بازیابی کرده‌اند و بسیاری از برنامه‌های حیاتی ازجمله سیستم فروش با پیش پرداخت را که امکان خرید برق را برای شهروندان فراهم می‌کند، به حالت قبل بازگردانده‌اند. بااین‌حال، مشتریان به‌دنبال دسترسی به وب‌گاه City Power هستند تا نقایص و خطاها را ثبت کنند. از آن‌ها خواسته می‌شود تا با استفاده از citypower.mobi تماس‌ها را توسط تلفن همراه خود ثبت کنند.

بسته به نوع و شدت این حمله‌ی سایبری، پاک‌سازی کامل سرویس‌های آسیب‌دیده و شبکه‌ها می‌تواند چند هفته به طول بینجامد. همچنین ممکن است این کار میلیون‌ها دلار هزینه داشته باشد، دقیقاً مانند شهر بالتیمور که به‌تازگی ۵٬۳۱۰٬۵۴۶ دلار در استخدام شرکت‌های مشاوره‌ی امنیتی و ارتقای زیرساخت‌های خود پس از یک حمله‌ی باج‌افزاری که بیشتر سرورهای آن را خاموش کرد، هزینه کرده بود.

شهرداری این شهر هیچ اطلاعاتی درباره‌ی نوع این ویروس باج‌افزاری که به شرکت برق حمله کرده، ارائه نداده است و احتمالاً این شرکت از فایل‌های مهمی که توسط این بدافزار رمزنگاری شده است، از قبل پشتیبان تهیه کرده بود.

ژوهانسبورگ تنها شهری نیست که به‌تازگی هدف حمله‌ی باج‌افزاری قرار گرفته است. تعداد فزاینده‌ای از شهرها طی چند ماه اخیر توسط باج‌افزار مورد حمله قرار گرفته‌اند. ماه گذشته، ویروس‌های باج‌افزاری به  دو شهر در فلوریدا حمله کردند که باج‌های هنگفتی برای بازگرداندن دسترسی به فایل‌های شهری که رمزنگاری شده بودند، درخواست کردند. مبلغ باج درخواستی شهر ریویرا بیچ ۶۰۰ هزار دلار و شهر لِیک ۵۰۰ هزار دلار بود.

بااین‌حال، مقامات فدرال و کارشناسان امنیت سایبری همواره به قربانیان توصیه کرده‌اند که باج درخواستی را پرداخت نکنند زیرا این کار مجرمان را تشوریق می‌کند تا به فعالیت‌های مجرمانه‌ی خود ادامه دهند و هیچ تضمینی برای بازیابی کامل فایل‌ها یا رایانه‌ها به‌طور کامل وجود ندارد. سازمان‌ها و شرکت‌ها به جای پرداخت باج، باید پشتیبان‌های مطمئنی از فایل‌ها و داده‌های موردنیاز و مهم خود تهیه کنند و کارکنان خود را آموزش دهند تا قربانی چنین حملات سایبری نشوند.

منبع

پست‌های مشابه

Leave a Comment