اعمال تغییرات در سیستم مجوزهای حساب کاربری گوگل برای برنامه‌های کاربردی شخص ثالث

اعمال تغییرات در سیستم مجوزهای حساب کاربری گوگل برای برنامه‌های کاربردی شخص ثالث

سه شنبه, ۱۷ مهر, ۱۳۹۷ ساعت ۱۸:۳۳

 

گوگل به تازگی در پی نقض داده‌ی عظیمی که در شبکه‌ی اجتماعی گوگل پلاس رخ داد، اعلام کرد تا اگوست سال ۲۰۱۹ میلادی فعالیت این شبکه را متوقف می‌کند. اینک برای جلوگیری از سوءاستفاده و افشای اطلاعات کاربران توسط توسعه‌دهندگان برنامه‌های کاربردی، گوگل تغییرات عمده‌ای را ایجاد کرده تا کاربران بتوانند کنترل بیشتری بر روی داده‌های خود داشته و اشتراک آن‌ها با سایر برنامه‌ها را بهتر مدیریت کنند. این تغییرات مربوط به پروژه‌ی گوگل با نام Project Strobe و مربوط به نحوه‌ی دسترسی داده‌های حساب‌ها توسط توسعه‌دهندگان برنامه‌های شخص ثالث است. به توسعه‌دهندگان ۹۰ روز فرصت داده شده است تا برنامه‌ها و سرویس‌های خود را براساس قوانین جدید به‌روزرسانی کنند. 

مجوز پیام‌ها و لاگ تماس‌های برای برنامه‌های کاربردی محدود شده است
گوگل تغییراتی را در خصوص نحوه‌ی اعطای مجوزها به برنامه‌های کاربردی اندروید ایجاد کرده است تا از سوءاستفاده و افشای اطلاعات حساب‌های کاربری گوگل و داده‌های دستگاه اندرویدی توسط توسعه‌دهندگان جلوگیری شود. در حالی که فرض می‌شود هر برنامه‌ای مجوزهای موردنیاز خود را درخواست می‌کند، لزومی به درخواست مجوز پیامک‌ها و تماس‌های دستگاه اندروید وجود ندارد. در همین راستا و برای جلوگیری از فعالیت‌های جاسوسی، گوگل در قوانین توسعه‌دهندگان گوگل‌پلی، قانون جدیدی را اعمال کرده و مجوز پیامک‌ها و لاگ‌های تماس تنها به برنامه‌های پیش‌فرض تلفن همراه اعطا می‌شود. گوگل اعلام کرده هر برنامه‌ای که شما به‌عنوان برنامه‌ی تماس و پیامک انتخاب کرده باشید، می‌تواند این مجوزها را دریافت کند.

محدود شدن واسط‌های برنامه‌نویسی جی‌میل
واسط‌های برنامه‌نویسی به توسعه‌دهندگان اجازه می‌دهند تا به داده‌های حساس کاربران از طریق حساب کاربری جی‌میل گوگل دسترسی داشته باشند. گوگل اینک تصمیم گرفته دسترسی به واسط‌های برنامه‌نویسی جی‌میل را تنها برای برنامه‌هایی فراهم کند که قابلیت جی‌میل را بهبود می‌دهند. از جمله‌ی این برنامه‌ها می‌توان به کلاینت‌های ایمیل، سرویس‌های پشتیبان‌گیری و سرویس‌های عملیاتی اشاره کرد.

واسط‌های حریم خصوصی جدید برای مجوز برنامه‌های شخص ثالث
زمانی‌که برنامه‌های شخص ثالث اعلانی را به کاربر نمایش می‌دهند تا به داده‌های حساب کاربری دسترسی داشته باشند، کلیک بر روی allow تمامی مجوزها را یک‌جا به برنامه‌ی کاربردی اعطا می‌کند و باعث می‌شود برنامه‌های مخرب بتوانند از این فرصت استفاده کرده و مجوزهای قدرتمندی را از کاربر درخواست و کسب کنند. اما در حال حاضر گوگل سیستم مجوزهای حساب کاربری را تغییر داده و برای دریافت هر مجوز یک درخواست جداگانه به کاربر نمایش داده می‌شود. در این شرایط کاربر می‌تواند کنترل بهتری بر روی داده‌هایی که با برنامه‌های کاربردی به اشتراک می‌گذارد داشته باشد. 
 

منبع


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × چهار =