فیس‌بوک به اشتراک‌گذاری داده‌های کاربران با ۶۱ شرکت فناوری را پذیرفت

 

پس از آن‌که فیس‌بوک در سال ۲۰۱۵ میلادی به‌صورت عمومی اعلام کرد که دسترسی شرکت‌های خارجی به داده‌های کاربران خود را محدود می‌‌کند، اکنون این شرکت اعتراف کرد که ده‌ها شرکت فناوری و توسعه‌دهندگان نرم‌افزار به این داده‌ها دسترسی داشته‌اند. در جریان رسوایی کمبریج آنالیتیکا در ماه مارس سال جاری، فیس‌بوک اظهار داشت که در ماه مه سال ۲۰۱۵ میلادی، دسترسی افراد شخص ثالث به داده‌های کاربران را قطع کرده است.


با این حال، در یک سند طولانی ۷۴۷ صفحه‌ای که اواخر روز جمعه به کنگره تحویل داده شد، این غول شبکه‌های اجتماعی اعتراف کرد که پس از سال ۲۰۱۵ میلادی، همچنان به اشتراک‌گذاری داده‌ها با ۶۱ سازنده‌ی سخت‌افزار و نرم‌افزار و همچنین توسعه‌دهندگان نرم‌افزار ادامه داده است. این افشاگری در پاسخ به صدها پرسش ارسال‌شده توسط اعضای کنگره به مارک زوکربرگ، مدیر فیس‌بوک در ماه آوریل درباره‌ی اقدامات شرکت وی با داده‌های میلیاردها کاربر می‌باشد.


واشنگتن‌پست گزارش داد که این شرکت در آخرین ساعت‌های روز جمعه، اسناد خود را ارائه کرد که بیشتر توضیحاتی با جزئیات در مورد معافیت فیس‌بوک هستند. این اسناد نشان می‌دهند که فیس‌بوک برای پیروی از سیاست‌های جدید حریم خصوصی خود در مورد داده‌های کاربران، قرارداد خود را به مدت ۶ ماه با ۶۱ شرکت از جمله AOL، Nike، United Parcel Service و برنامه‌ی دوست‌یابی Hinge تمدید کرده است.


علاوه بر این، حداقل ۵ شرکت دیگر نیز وجود دارد که به لحاظ نظری ممکن است به‌صورت محدود به داده‌ها دسترسی داشته باشند. این موضوع، از دسترسی واسط‌های برنامه‌نویسی که به‌عنوان بخشی از آزمون بتای فیس‌بوک به شبکه‌های اجتماعی افزوده شده است، ناشی می‌شود. اسناد همچنین نشان می‌دهند که فیسبوک با ۵۲ شرکت داخلی و بین‌المللی، از جمله شرکت‌های آمریکایی مانند اپل، مایکروسافت، اسپویتفی، آمازون، سونی، ایسر، شرکت‌های چینی مانند هوآوی و علی‌بابا و همچنین سازندگان دستگاه‌های سامسونگ و بلک‌بری همکاری داشته است.


این شبکه‌ی اجتماعی، اطلاعات کاربران خود را با این شرکت‌ها به اشتراک گذاشته است تا تحت شرایط‌ و سیاست‌هایی، به آن‌ها در ایجاد نسخه‌ی فیس‌بوک خود و یا ارائه‌ی قابلیت‌های فیس‌بوک بر روی دستگاه‌های خود کمک نماید. با این حال، فیس‎بوک اعلام کرد که این شرکت قبلا ۳۸ مورد از این ۵۲ مشارکت را متوقف کرده است و همکاری خود با هفت شرکت دیگر را تا پایان ماه جولای و با یک شرکت تا انتهای ماه اکتبر ادامه خواهد داد.


درحالی‌که مشارکت با ۳ شرکت یعنی اپل، آمازون و توبی همچنان ادامه خواهد داشت. توبی یک برنامه‌ی قابل‌دسترسی است که با ALS، دسترسی مردم به فیس‌بوک را ممکن می‌سازد. قرارداد فیس‌بوک با این ۳ شرکت پس از اکتبر ۲۰۱۸ میلادی نیز ادامه خواهد یافت. این اسناد ماه‌ها پس از رسوایی کمبریج آنالیتیکا که در آن، داده‌های شخصی ۸۷ میلیون کاربر فیس‌بوک توسط یک شرکت مشاوره‌ی سیاسی خریداری شده بود، منتشر شدند. این شرکت مشاوره، در جریان انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ میلادی به دونالد ترامپ کمک کرده بود.


این افشاگری موجب اعتراض عمومی به قانونگذاران شد تا این شبکه‌ی اجتماعی درمورد شیوه‌های مدیریت اطلاعات خود پاسخگو باشد و سوالاتی درباره‌ی اینکه آیا فیسبوک برای محافظت از داده‌های شخصی بیش از ۲ میلیارد کاربر قابل‌اعتماد است، مطرح شد. چند روز پیش نیز یک رویداد جداگانه مطرح شد که در آن، یک برنامه‌ی شخص ثالث محبوب به نام کوییز که بر روی بستر برنامه‌ی فیس‌بوک اجرا می‌شود، داده‌های بیش از ۱۲۰ میلیون کاربر فیس‌بوک را در دسترس نفوذگران قرار داده بود.
 

منبع

پست‌های مشابه

Leave a Comment