برنامه‌ریزی شرکت فیس‌بوک برای خودکفا شدن در تراشه‌های سخت‌افزاری

 

گزارش ها حاکی از آن است که شرکت فیس بوک نیز گروهی تشکیل داده و می خواهد پردازنده های مخصوص به خود را طراحی کند. به نظر می رسد این شرکت نیز مانند اپل، گوگل و آمازون، قصد دارد در این حوزه خودکفا شود. براساس آخرین پستی که فیس بوک منتشر کرده به دنبال متخصصان ASIC و FPGA است و می خواهد برای ارزیابی، توسعه و توزیع نسل جدیدی از پردازنده ها تلاش کند به طوری که در آن ها فناوری های جدید هوش مصنوعی و یادگیری ماشین وجود داشته باشد.


در بخش درخواست همکاری فیس‌بوک مشاهده می‌کنیم که این شرکت به دنبال متخصصی است که توسعه‌دهنده‌ی انتها به انتهای SoC/ASIC، ثابت‌افزار و درایور باشد و بتواند در زمینه‌ی ASIC از توسعه‌ی بک‌اند و فرانت‌اند پشتیبانی کند. سیستم بر روی تراشه (SoC) پردازنده‌ای است که در دستگاه‌های تلفن همراه مورد استفاده قرار گرفته و تمامی مولفه‌هایی که برای کارکرد دستگاه نیاز است، بر روی آن وجود دارد ولی ASIC ها سیسلکون‌های ویژه‌ای هستند که برای اهداف خاصی طراحی شده‌اند که با اهداف شرکت‌ها هم‌سویی دارد به‌طور مثال ممکن است برای استخراج ارز دیجیتال طراحی شده باشند.


تراشه‌های FPGA دارای انعطاف‌پذیری بیشتری بوده و به‌حالت ماژولار طراحی شده‌اند. در برخی از کارها با استفاده از این تراشه‌ها می‌توان سرعت اجرا شدن را افزایش داد. ساختن پردازنده‌های مخصوص به فیس‌بوک این امکان را می‌دهد تا از وابستگی خود به شرکت‌هایی مانند کوالکام و اینتل بکاهد.


استفاده از پردازنده‌های مخصوص به شرکت فیس‌بوک کمک می‌کند تا بتواند نرم‌افزارهای هوش مصنوعی خود را تقویت کند، از آن‌ها در مراکز داده استفاده کرده و در سخت‌افزارهای آتی خود از این پردازنده‌ها بهره ببرد. همچنین فیس‌بوک خواهد توانست بر روی سخت‌افزارهای خود کنترل بیشتری داشته و کارایی آن‌ها را افزایش دهد. فیس‌بوک تاکنون اظهارنظری در این خصوص نکرده و هنوز مشخص نیست چه زمانی، توسعه‌ی پردازنده‌های خود را آغاز می‌کند.
 

منبع

پست‌های مشابه

Leave a Comment