شاید گزارشی که می خوانید برای نفوذگران خبر خوبی باشد. از این پس می توانید سیستم عامل کالی لینوکس را از فروشگاه برنامه های کاربردی مایکروسافت دانلود کرده و بر روی ویندوز ۱۰، مانند سایر برنامه های کاربردی نصب کنید.
سیستم عامل کالی لینوکس که یکی از توزیع های رایگان و متن باز مبتنی بر لینوکس است به طور گسترده برای عملیات نفود و همچنین تست نفوذ مورد استفاده قرار می گیرد و در حال حاضر کاربران می توانند آن را بدون نیاز به نصب سیستم عامل مجدد و یا مجازیسازی، بر روی ویندوز ۱۰ نصب کنند.
آخرین نسخه از کالی لینوکس بر روی فروشگاه برنامههای کاربردی مایکروسافت موجود بوده و به فهرست سیستم عاملهای دیگر مانند اوبونتو، OpenSUSE و SUSE Enterpriseملحق شده که امکان استفاده از آنها بر روی ویندوز ۱۰ وجود دارد. مایکروسافت در ویندوز ۱۰ ویژگی را معرفی کرده که «زیرسیستم ویندوز برای لینوکس» (WSL) نام دارد. این ویژگی به کاربران اجازه میدهد تا به راحتی برنامههای لینوکس را بر روی ویندوز اجرا کنند.
نحوهی دانلود و اجرای کالی لینوکس بر روی ویندوز ۱۰
اگر اولین بار است که از ویژگی «زیرسیستم ویندوز برای لینوکس» استفاده میکند، لازم است تا قبل از هرکاری، این ویژگی اختیاری را در ویندوز فعال کنید. برای فعالسازی WSL مراحل زیر را دنبال کنید:
- به بخش کنترل پنل رفته و وارد قسمت «برنامههای کاربردی و ویژگیها» شوید.
- از پنل سمت راست گزینهی Programs and Features را انتخاب کنید.
- از منوی سمت چپ بر روی «روشن یا خاموش کردن ویژگیهای ویندوز» کلیک کنید.
- گزینهی «زیرسیستم ویندوز برای لینوکس» را انتخاب کرده و آن را ذخیره کنید.
- سیستم را مجددا راهاندازی کنید.
شما میتوانید این روال را با پاورشل ویندوز نیز انجام دهید بهطوری که پاورشل را با دسترسیهای مدیریتی اجرا کرده و دستور زیر را وارد کرده و در انتها سیستم خود را مجددا راهاندازی کنید.
Enable-WindowsOptionalFeature -Online -FeatureName Microsoft-Windows-Subsystem-Linux
در ادامه کافی است از فروشگاه برنامههای کاربردی مایکروسافت، برنامهی کالی لینوکس برای ویندوز را دانلود و نصب کنید. بر روی کالی لینوکسی که در ویندوز ۱۰ نصب شده، هیچگونه ابزار نفوذ و یا تست نفود بهطور پیشفرض نصب نشده است ولی به راحتی در ادامه میتوانید این ابزارها را نصب کنید.
نکتهای که ضروری است به آن اشاره کنیم این است که اگر از ابزارهای نفوذ و یا بهرهبرداری از آسیبپذیریها بر روی کالی لینوکس استفاده کنید، ممکن است برنامههای امنیتی و ضدویروسهای شما در ویندوز هشدار مثبت-نادرست بدهند که نیازی نیست در این خصوص خیلی نگران باشید.
شاهد هستیم که مایکروسافت به حرکت خود در راستای مشارکت در دنیای متنباز ادامه میدهد. در سال ۲۰۱۳ میلادی این شرکت ویژوال استودیو را بهطور متنباز ارائه کرد و سال بعد .NET را منتشر کرده و در نهایت در سال ۲۰۱۵ میلادی ویرایشگر کد ویژوال استودیو را بهطور متنباز منتشر کرد.
در سال ۲۰۱۶ میلادی مایکروسافت اوبونتو را به ویندوز ۱۰ اضافه کرد، با FreeBSD همکاری داشت تا تصویری از ماشین مجازی ابر Azure را توسعه دهد. مایکروسافت همچنین در سرویس دادههای کلان خود که مبتنی بر ابر بود، اوبونتو را بهعنوان سیستم عامل اصلی انتخاب کرده و در قالب یک عضو سطح بالا در بنیاد لینوکس مشارکت کرد.