نقض حریم خصوصی مکانی شما توسط گوگل: شما توسط گوگل ردیابی می‌شوید!

 

آیا شما یک تلفن همراه هوشمند اندرویدی دارید؟ اگر بله، پس یکی از میلیاردها کاربری هستید که تلفن همراه هوشمند شما به صورت مخفیانه داده های موقعیت مکانی را جمع آوری کرده و آن ها را برای گوگل ارسال می کند. بر اساس تحقیقات انجام شده توسط کوارتز، گوگل از ابتدای سال جاری (برای ۱۱ ماه گذشته)، حتی زمانی که سرویس های موقعیت مکانی به طور کامل غیرفعال بوده اند، داده های موقعیت مکانی صاحب هر دستگاه اندرویدی را جمع آوری کرده است.


عمل به اشتراک‌گذاری موقعیت مکانی، از تلفن همراه هوشمند اندرویدی شما نمی‌خواهد که از هر برنامه‌ای استفاده کرده یا سرویس‌های موقعیت مکانی را روشن نماید و یا حتی یک سیم‌کارت وارد کند. تمام آن‌چه که می‌خواهد، این است که دستگاه اندرویدی شما باید به اینترنت متصل شود. تحقیقات نشان دادند که تلفن همراه‌های هوشمند اندرویدی، آدرس برج‌های سلولی مجاور را جمع‌آوری کرده و این داده‌ها می‌توانند برای «برج سلولی مثلثی»، روشی که به‌طور گسترده برای شناسایی موقعیت مکانی تلفن همراه با استفاده از داده‌های ۳ یا چند برج سلولی مجاور به‌کار می‌رود، مورد استفاده قرار گیرند. هربار که دستگاه اندرویدی شما در محدوده‌ی یک برج سلولی جدید قرار می‌گیرد، آدرس این برج سلولی را جمع‌آوری کرده و زمانی‌که دستگاه به یک شبکه‌ی وای‌فای متصل شده و یا داده‌های سلولی فعال شوند، این داده‌ها را برای گوگل ارسال می‌کند.


از آنجایی که مولفه‌ی مسئول جمع‌آوری اطلاعات مکانی، در سرویس اصلی پیام‌رسانی ابر Firebase  اندروید که اعلان‌ها و پیام‌ها را در سیستم عامل مدیریت می‌کند، حضور دارد، حتی اگر تلفن همراه هوشمند خود را به تنظیمات کارخانه برگردانده و یا سیم‌کارت را حذف کنید، نمی‌توان آن را غیرفعال کرد و به برنامه‌هایی که نصب کرده‌اید نیز متکی نیست. هنگامی‌که کوارتز در مورد عمل به اشتراک‌گذاری موقعیت مکانی با این غول فناوری تماس برقرار کرد، سخنگوی گوگل پاسخ داد: «ما برای بهبود بیشتر سرعت و عملکرد تحویل پیام، شروع به استفاده از کدهای شناسه‌ی سلولی به‌عنوان یک سیگنال اضافی کردیم.»


اگرچه هنوز معلوم نیست داده‌های برج سلولی که به شناسایی یک برج سلولی خاص کمک می‌کنند، چگونه می‌توانند در بهبود تحویل پیام به گوگل کمک نمایند، این واقعیت وجود دارد که سیستم عامل تلفن همراه این شرکت در حال جمع‌آوری داده‌های موقعیت مکانی است که این موضوع، نقض کامل حریم خصوصی کاربر محسوب می‌شود. گوگل حتی در سیاست حفظ حریم خصوصی خود در مورد به اشتراک‌گذاری موقعیت مکانی، اشاره می‌کند که اطلاعات موقعیت مکانی را از دستگاه‌هایی که از خدمات آن استفاده می‌کنند، جمع‌آوری می‌نماید، اما مشخص نکرده است که آیا این شرکت هنگامی‌که تمام خدمات موقعیت مکانی غیرفعال هستند، داده‌ها را از دستگاه‌های اندرویدی جمع‌آوری خواهد کرد یا خیر.


در سیاست حفظ حریم خصوصی گوگل می‌خوانیم: «هنگامی که از سرویس‌های گوگل استفاده می‌کنید، ممکن است اطلاعات مربوط به موقعیت مکانی واقعی شما را جمع‌آوری و پردازش کنیم. ما از فناوری‌های مختلف، از جمله آدرس آی‌پی، سیستم موقعیت‌یاب جهانی (GPS) و حسگرهای دیگر برای تعیین موقعیت مکانی استفاده می‌کنیم که برای مثال ممکن است، اطلاعات مربوط به دستگاه‌های اطراف، نقاط دسترسی وای‌فای و برج‌های سلولی را به گوگل ارائه دهد.»


علاوه بر این، عمل به اشتراک‌گذاری موقعیت مکانی به مدل یا سازنده‌ی تلفن همراه اندرویدی محدود نمی‌شود، زیرا این غول فناوری ظاهرا قبل از تماس با کوارتز، داده‌های برج سلولی تمام دستگاه‌های اندرویدی مدرن را جمع‌آوری کرده است. اگرچه این شرکت گفت که هرگز از داده‌های موقعیت مکانی کاربران خود استفاده و آن‌ها را ذخیره نکرده است و در حال حاضر نیز اقدامات لازم برای پایان دادن به این عمل را انجام می‌دهد، این داده‌ها می‌توانند برای اهداف تبلیغاتی مبتنی بر مکان هنگام ورود کاربر به یک فروشگاه یا رستوران، استفاده شوند. به گفته‌ی گوگل، تلفن‌های همراه اندرویدی تا پایان ماه جاری، دیگر داده‌های موقعیت مکانی برج سلولی را جمع‌آوری نکرده و برای گوگل ارسال نخواهد کرد.
 

منبع

پست‌های مشابه

Leave a Comment