مدیر مرکز آپا دانشگاه ارومیه از ساخت نمونه آزمایشگاهی شهر هوشمند خبر داد. جمشید باقرزاده امروز در گفت و گو با خبرنگار فارس در ارومیه، اظهار کرد: طرح های ملی و استانی در این مرکز انجام شده یا در حال انجام است و یکی از این طرح ها ساخت نمونه آزمایشگاهی شهر هوشمند ارومیه است و در این زمینه سازمان فناوری اطلاعات حمایت خوبی می کند، بودجه مالی جواب گوی پروژه ها است.
مدیر مرکز آپا دانشگاه ارومیه گفت: در یک سال ما توانستیم با کمک سازمان ساختمان آپا را احداث کنیم و الان هم در حال توسعه این ساختمان بوده طبقه دوم ساختمان کنونی با زیر بنای ۳۰۰ متر مربع توسعه خواهد یافت. وی ادامه داد: ۲۰ نفر از دانشجویان در هر سه مقطع کارشناسی، کارشناسیارشد، دکتری و فارغالتحصیلان رشتههای کامپیوتر و برق در این مرکز به صورت تماموقت و نیمهوقت مشغول به کار هستند و درآمد کسب میکنند؛ هرکسی به این کار علاقه داشته و تخصص اولیه و آشنایی کافی با مفاهیم برنامهنویسی، سیستم عامل و ابزارهای امنیت شبکه سایبری داشته باشد میتواند به این مرکز مراجعه کند، ضمنا حمایت از تیمهای دانشجویی جزء سیاستهای ما بوده و دراینجا دانشجویان در ارتباط نزدیک با اساتید و متخصصین هستند و در صورت علاقمند بودن به کارهای علمی و عملی در آپا به فعالیت میپردازند.
مدیر مرکز آپا دانشگاه ارومیه اعلام کرد: امنیت مسئلهای جاری است که باید دائم آن را در نظر داشت، با اینحال برای بررسیهای امنیتی فاصلههای ۳ یا ۶ یا ۱۲ ماه را توصیه میشود، این کار یکی از جنبههای پدافند غیرعامل است که به وسیله آن با روشهای جدید نفوذ مقابله میشود. باقرزاده مطرح کرد: به سازمان فناوری اطلاعات کشور گزارشهای هفتگی و ماهانه ارسال میشود و پروژه قرارداد تحقیقاتی بین دانشگاه و سازمان منعقد شده و بررسی مقاومت و تشخیص حملات سایبری، برگزاری سمینارها و کارگاههای آموزشی، راه اندازی شبکه اینترنت اشیا و بررسی امنیتی آن از جمله اقدامات این مرکز بوده است.
رئیس دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه ارومیه تصریح کرد: به دنبال این هستیم که محیطی را ایجاد کنیم که هر روز هفته امکان ملاقات با کارآفرینان و اساتید برای دانشجویان فراهم شود و باید گفت حمایت از دانشجویان سایر رشتهها در زمینه کارآفرینی جزو اهداف آپا نیست ولی شامل سیاستهای کاری به شمار میرود. وی ابراز کرد: به دانشجویان توصیه میکنم از کار و شکست خوردن نترسند، برای ۲۰۰ نفر از دانشجویان دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه ارومیه نامه الکترونیکی برای همکاری فرستادیم ولی فقط دو نفر به اینجا مراجعه کردند و بقیه دانشجویان از ترس اینکه نتوانند کار کنند و موفق نشوند پاسخی ندادند، ترس از عدم موفقیت مانع فعالیت خیلی از آنها میشود، ضمنا در کنار دروس تئوری به صورت عملی کار کرده و تخصصهای لازم را کسب کنند.
باقرزاده گفت: اما در پایان به روسای دانشکدهها توصیه میکنم که هر دانشکدهای دارای ظرفیتهای درآمدزایی برای دانشجویان و دانشگاه است که باید آنها را شناسایی کرد، برای مثال دانشکدههای کشاورزی، منابع طبیعی، دامپزشکی، اقتصاد و غیره میتوانند با انعقاد قردادهای ارتباط با صنعت میزان درآمد دانشگاه را افزایش داده و علاوه بر کمک مالی به دانشجویان تحصیلات تکمیلی، سطح کیفی تحقیقات آنها را نیز ارتقا دهند.