براساس گزارشی که توسط فایرآی منتشر شده، نفوذگرانی که به دولت کره شمالی نسبت داده می شوند، فاقد توانایی های لازم برای تخریب شبکه ی برق آمریکا هستند. نفوذگرانی که گفته می شود وابسته به دولت هستند، در تاریخ ۲۲ سپتامبر ۲۰۱۷ میلادی با استفاده از ایمیل های فیشینگ، شبکه ی برق آمریکا را هدف قرار دادند ولی این حمله هیچ اختلالی در شبکه ی برق این کشور ایجاد نکرد.
همچنین هیچ شواهدی مبنی بر این نیز وجود ندارد که نفوذگران کره شمالی دارای چنین توانایی هایی برای ایجاد اختلال در شبکه ی کنترل صنعتی کشورها باشند. حملات به زیرساخت های انرژی خبر جدیدی نیست و گروه های متعددی که گفته میشود توسط ۴ دولت حمایت میشوند، بهطور مداوم چنین حملاتی را علیه این زیرساختها انجام میدهند. با توجه به شرایط فعلی کره شمالی، انجام چنین حملهای توسط نفوذگران آنها نیز مسئلهی عجیبی نیست.
وزارت انرژی آمریکا اعلام کرد قصد دارد بیش از ۲۰ میلیون دلار در زمینه امنیت سایبری سرمایهگذاری کند تا انعطافپذیری و امنیت زیرساختهای انرژی حیاتی بهبود یابد. سیمانتک ماه گذشته هشدار داد که نفوذگران روسی بخش انرژی در آمریکا و دیگر کشورها را هدف قرار دادهاند تا به این سیستمها دسترسی کامل داشته باشند. اقدامات مظنون به کره شمالی، ظاهرا بخشی از تلاش برای نشان دادن قابلیت بازدارنده است تا مراحل اولیه از یک حمله بزرگتر. محققان امنیتی فایرآی میگویند: «برای کره شمالی حتی از کار انداختن تعداد محدودی از شرکتهای برق آمریکا احتمالا یک پیروزی بزرگ محسوب خواهد شد.»
از سوی دیگر، تعداد زیادی از کشورها در حال توسعهی تواناییهای خود برای غیر فعال کردن عملیات تأسیسات برق هستند. به اعتقاد محققان، علاوه بر این، به دلیل اینکه بازیگران مرتبط با کره شمالی قوی هستند، به نظر میرسد که متعهد به هدف قرار دادن بخش انرژی، به ویژه در کره جنوبی و آمریکا و متحدان آن هستند. نفوذگران کره شمالی در حال حاضر با حملات مختلف سایبری در سال جاری شناسایی شدهاند، از جمله اینکه برنامههای عملیات نظامی در کره جنوبی و چندین بازار ارز دیجیتال را هدف قرار دادهاند و احتمالا در تلاش برای تمرکز بر روی امور مالی هستند. نفوذگران کره شمالی در اوایل امسال تهدیدی جدی برای بانکها نیز محسوب میشدند.