از این به بعد، دیگر سیستم های احراز هویت با استفاده از اثرانگشت، اسکن عنبیه ی چشم و یا تشخیص چهره را که در نسخه های جدید آیفون ایکس اپل معرفی شده را فراموش کنید. محققان یک سیستم احراز هویت جدید را معرفی کرده اند که تا زمانی که دستگاه، به حد کافی در نزدیکی شما قرار داشته باشد، به هیچ تعاملی با خودتان نیاز ندارد.
یک گروه از محققان از دانشگاه بوفالو نیویورک، یک سیستم احراز هویت جدید مبتنی بر اسکن قلب را توسعه داده اند که از شکل و اندازهی قلب شما به عنوان یک بیومتریک منحصربفرد برای شناسایی و تایید شما استفاده می کند. این سیستم «اسکن قلبی» نامگذای شده و از یک سری رادار داپلر سطح پایین استفاده میکند و بهطور بیسیم و پیوسته نقشهی ابعاد قلب شما را نمایش داده و تا زمانیکه شما در نزدیکی دستگاه قرار دارید، هویتتان را تایید میکند.
بهعبارت سادهتر، زمانی که شما در محل کارتان هستید و پشت کامپیوتر مینشینید، سیستم شما را شناسایی کرده و تایید میکند بدون اینکه به پسورد یا تعاملی نیازی باشد و زمانی که شما برای ناهار از اتاق خارج میشوید بهطور اتوماتیک سیستم خاموش خواهد شد. بهگفتهی محققان از آنجا که شکل و پالسهای قلب شما منحصربفرد است، این سیستم برای شناسایی، تایید اعتبار دسترسی و باز کردن قفل سیستم و غیره مفید خواهد بود.
این سیستم اسکن قلبی برای بار اول در عرض ۸ ثانیه، قلب شما را اسکن میکند و پس از آن بهطور پیوسته این اسکن را ادامه میدهد تا تشخیص دهد که کسی به جز خود شما پشت سیستم ننشسته است. محققان این سیستم را بر روی ۷۸ نفر تست کرده و متوجه شدند دقت آن ۹۸٫۶۱ درصد و نرخ خطا برابر با ۴٫۴۲ درصد است و به نظر میرسد سیستم احزار هویت پیوستهی قابل اعتماد و مستحکمی است.
زمانی که در مورد تاثیر این سیستم اسکن بر روی سلامت قلب بحث شد، این گروه تحقیقاتی اعلام کرد که شدت سیگنالها بسیار ضعیفتر از وایفای و سایر سیستمهای احراز هویت در گوشیهای هوشمند بوده و خطری برای سلامت فرد ندارد. در حال حاضر این سیستم به دلیل سایز آن، عملیاتی نبوده ولی گروه تحقیقاتی در تلاش هستند تا سایز آن را کمتر کرده و در گوشهای از کیبورد کامپیوتر و گوشی آن را تعبیه کنند.
این فناوری ممکن است یک سری نگرانیهای حریم خصوصی و امنیتی نیز به دنبال داشته باشد بهطور مثال تا زمانیکه شما در کنار سیستم قرار گرفتهاید، یک نفر بهراحتی میتواند وارد کامپیوتر شما شود. مسئلهی دیگری که وجود دارد این است که این سیستم نمیتواند فردی را که در اثر بیماریهای قلبی، تغییری در قلبش صورت گرفته را تشخیص دهد.